Prajitura cu mere rase si ciocolata

de Nadyne in Dulciuri, 28 Dec 2016 | 4815 vizualizari

 

O nebunie de prajitura aromata si plina de savoare... Pe placul celor mici, dar nu numai, prajitura cu mere rase se prepara extrem de simplu si rapid.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere
  • 4 oua
  • 2 cani cu faina
  • 1 cana cu zahar (daca merele sunt mai acrisoare, puteti folosi 1 1/2 cana cu zahar)
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1 plic praf de copt
  • sucul de la o portocala mare
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • pepite de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere rase si ciocolata:

      Merele spalate si curatate de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu scortisoara.

     Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi adaugam in compozitie galbenusurile, extractul de vanilie si omogenizam. Punem uleiul si sucul de portocala si le incorporam bine. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptat. 

    Merele rase (daca sunt prea zemoase se storc de zeama) se adauga in aluat si amestecam cu o lingura de lemn.

      Presaram si pepitele de ciocolata.

     Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, nivelam si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 40-45 minute.

      Prajitura, desi e ispititoare tare, trebuie taiata cand este racita complet.

     Se pudreaza cu zahar pudra, optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere rase si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere