Prajitura cu mere, biscuiti si bezea

de RuxyRux in Prajituri, 30 Iul 2011 | 21386 vizualizari

 

O placinta buna ca o prajitura...cu muuulte mere, biscuiti si bezea, pentru mine-i cea mai cea...hai ca am facut si rima....

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri apa calduta
  • 18 linguri ulei de floarea -soarelui
  • 1 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 350 gr faina
  • 2 kg mere
  • o cana de zahar
  • un plic vanilie
  • un pachet de biscuiti petitte beurre
  • zahar si scortisoara dupa gust
  • 7 albusuri si 7 linguri de zahar plus un plic vanilie pentru bezea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere, biscuiti si bezea:

Amestecam intr-un vas...apa calduta cu uleiul, cele 3 linguri de zahar, sarea si apoi dizolvam  drojdia. Lasam la dospit 10-15 min punem faina si obtinem un aluat bun si nelipicios. Lasam din nou 15 min la dospit. Intindem prima foaie in tava, presaram biscuitii facuti pudra si apoi punem merele amestecate inainte cu o cana de zahar si scortisoara plus un plic de vanilie. Intindem din nou foaie deasupra si dam la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana este rumenita in functie de cuptor.

Bezeaua o facem amestecand la mixer albusurile cu zaharul si vanilia.

Cu zece minute inainte sa fie gata, scoatem repejor din cuptor,  asezam si bezeaua si dam din nou pentru restul de timp ramas.

Yamyyy garantat!

TIPS-URI

1

Eu intind foaia direct pe folia pergament, deci pe prima o asez direct in tava, iar pe a doua, o pun cu tot cu foaia pe care am intins, apoi o desprind usor si cade frumos peste mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere, biscuiti si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]