No mie mi-au facut pofta de prajitura aia taraneasca cu mere,Cleme si Gaby:)))n-am avut untura dar am facut-o cu unt.Cat este de buna ,nu am sa va divulg,Sa faceti si voi:D
Am adaugat faina,drojdia,sarea,zaharul,zaharul vanilat intr-un castron mare.Apoi am adaugat untul,2 oua,2 linguri lapte si am framantat bine.
Apoi am adaugat la rece.
Merele le-am curatat de coaja,le-am dat pe razatoare.
Intr-o tigaie am pus merele la calit cu 150 gr. zahar.Apoi am adaugat scortisoara peste ele.
Le-am luat de pe foc .
Intr-o forma de 24/24 cm se intinde jumatatea de aluat ,apoi se intind merele calite peste aluat.Iar deasupra se intinde cealalta jumatate de aluat.
Eu am facut intr-o forma rotunda, ca cea comandata o primesc doar marti.
Am dat la cuptorul preincalzit,am lasat sa se coaca la 200°,circa 35 de minute.
A se supraveghea coacerea,fiecare cuptor coace diferit.
Cand este gata ,se lasa putin la racit ,apoi se pudreaza deasupra cu zahar pudra.
Pofta buna!
1
Untura se poate inlocui cu unt.
2
In umplutura cu mere se pot pune nuci macinate sau migdale 50-100 gr.