Este o prajitura foarte buna, gustoasa si sanatoasa daca nu facem exces, cei cu kg.plus ..
Mai intii spalam merele si le dam prin razatoare, apoi adaugam 300 gr zahar si scortisoara si le punem la calit.
Lasam sa dea in clocot, apoi adaugam grisul, mai lasam 10 min pe foc impreuna cu grisul apoi le luam la o parte si lasam sa se raceasca.
Intr-un castron punem faina si o amestecam cu praful de copt apoi frecam bine cu margarina(untura), apoi adaugam 150 gr zahar, esenta de lamaie, galbenusurile de ou si smintina.
Framintam aluatul.
Daca este prea tare mai adaugam un picut de smintina ,apoi il dam la frigider pentru 30 de minute .
Dupa cele 30 min il scoatem afara il impartim in doua . Apoi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt (eu am folosit o tava de 45/35 cm ) intindem o foaie, o asezam in tava, apoi asezam deasupra merele, dupa care intindem cealata foaie sau faceti griliaje asa cum am facut eu .
Dam la cuptorul in prealabil incins la 180 grade .Cind prajitura este bine rumenita scoatem tava, lasam sa se raceasca prajitura, apoi o pudram cu zahar praf si vanile apoi o taiem in forma pe care o dorim ..
1
O putem taia in forma pe care o dorim ,patrate,dreptunghiuri,romburi ..