Va propun o prajitura cu mere ,combinatia mea :) va garantez ca o sa va placa mult
Are un aluat foarte moale si fraged si gustos si bun si ...si :)
Curatam merele de coaja, dupa ce au fost spalate. Le radem pe razatoarea cu gauri mari si le punem in cratita cu 2 linguri de ulei si zaharul. Calim pana se inmoaie bine. Adaugam scortisoara si esenta.
Punem intr-un castron, apa, uleiul, zaharul, praful de copt, esenta, un praf de sare si scortisoara si amestecam bine. Adaugam 3 cesti de faina, amestecam bine, apoi cu cele 2 cesti framantam. Va fi un aluat mai moale, care nu se va mai lipi de castron. Impartim aluatul in doua. Intindem o foaie nu foarte subtire dar nici groasa, o punem in tava unsa si tapetata cu faiana. ATENTIE!!( tava mea este lunga aproape cat o tava normala de cuptor dar ingusta cam pe jumate. Aveti grija sa va orientati, sa nu o puneti in tava normala de cuptor ca va iesi lipie :)) )
Punem compozitia de mere peste foaie, iar deasupra cealalta foaie. Bagam la cuptor la foc mijlociu pana se rumeneste frumos deasupra. Pudrati cu zahar pudra cu gust de vanilie
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro