Prajitura cu mac

de Ligia Bxl in Prajituri, 29 Ian 2011 | 5714 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 margarina
  • 150 zahar pudra
  • 2 linguri de seminte de mac
  • 1 lingura de miere
  • 250 apa minerala
  • 100 gr nuci macinate
  • 1 lingura praf de copt
  • 350 gr de faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 100 gr de ciocolata neagra sau de menaj
  • migdale ptr ornat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac:

Intr-un bol se pune 200 gr de margarina moale la temperatura camerei,zaharul pudra,putina sare si 1 plic de zahar vanilat.Se amesteca bine pana se obtine o crema,se adauga apa minerala,faina,nucile,mierea,praful de copt si macul.Se toarna compozitia intr-o tava cu foaie de copt de dimensiunile 20x30 cm.Se coace la foc mijlociu cam 45 de minute.

Glazura:se fierbe la bain-marie restul de margarina(50 gr)impreuna cu ciocolata.Se toarna glazura fierbinte peste prajitura rece si se intinde uniform,se portioneaza dupa ce glazura sa intarit si se orneaza cu migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ligia Bxl 1

30.01.2011, 23:33

teo,motan,mamaieelena,postavaru multumesc frumos ptr aprecieri

tanyapatap 1

31.01.2011, 22:01

Ligia Bxl 1

01.02.2011, 12:33

tanya mersi esti draguta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]