Prajitura cu kaki si ciocolata neagra

de oanapl in Prajituri, 22 Feb 2017 | 3157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g ciocolata amara
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g nuci
  • 3 buc kaki
  • 6 oua
  • 150 g unt
  • 180 g zahar brun
  • 1-2 lingurite de scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu kaki si ciocolata neagra:

Cureti 2 fructe kaki de coaja, le tai cubulete si le mixezi pana obtii o crema foarte fina.
Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.
Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile.
Mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul (macinat), pana obtii o crema omogena. Adaugi galbenusurile si mixezi bine.
Adaugi si pulpa de kaki si omogenizezi. Adaugi mixul de faina in crema de unt si amesteci bine.
Incorporezi albusurile bine batute in aluat, amestecand cu grija, de jos in sus cu ajutorul unei lingure de lemn.
Tapetezi forma cu hartie de copt si adaugi aluatul.
Coci prajitura, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 40-50 de minute. Inainte de a scoate prajitura din cuptor, o intepi cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, prajitura este coapta, daca iese umeda, o mai lasi la cuptor cca. 5 minute.
O lasi sa se raceasca in tava, apoi o tai in patratele/dreptunghiuri si decorezi cu felii de fructe kaki.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu kaki si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat