Prajitura cu iaurt si gem de piersici

de mihasara in Dulciuri, 18 Dec 2015 | 5058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri ulei
    • 6 linguri de zahar
    • 6 linguri de faina
    • 1 pachetel praf de copt
    Crema:
    • 700 g iaurt
    • 250 ml frisca lichida
    • zahar dupa gust (2-3 linguri de zahar praf)
    • 2 plicuri de gelatina
    Topping:
    • 1 borcan de 400g cu gem de piersici
    • 2 plicuri tort gelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si gem de piersici:

Blatul:

  1. Amestecam galbenusurile cu zaharul.
  2. Adaugam uleiul ca la maioneza.
  3. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.
  4. Incorporam foarte usor albusurile batute spuma.
  5. Rasturnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Coacem aproximativ 25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema:

  1. Batem frisca si o lasam deoparte.
  2. Amestecam frisca cu iaurtul si adaugam zaharul.
  3. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.
  4. Dupa 10 minute, dizolvam gelatina in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur.
  5. Amestecam gelatina cu frisca cu iaurt.
  6. Scoatem blatul din tava si indepartam hartia de copt.
  7. Punem blatul inapoi in tava, peste el intindem crema de iaurt cu frisca.
  8. Dam la frigider tava, pentru 2 ore.
  9. Amestecam plicurile de tort gelee cu  100ml apa si punem pe foc. 
  10. Procedam conform instructiunilor de pe plic, apoi adaugam gemul si omogenizam .
  11. Intindem gemul peste crema de iaurt si mai dam la frigider pt inca 2-3 ore.
  12. Portionam si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

simona72 1

18.12.2015, 15:46

Deliciuuuuuu!

daniastefania 1

18.12.2015, 17:42

Ce frumoasa e!

Rahela Velicu 1

10.04.2016, 22:02

Delicioasa cred ca este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu ricotta si stafide