Prajitura cu iaurt si capsune

de Patricia Iordache in Prajituri, 10 Apr 2013 | 7387 vizualizari

 

Baietelul meu este fan prajituri cu iaurt si adora fructele de orice fel, mai ales capsunele. Pornind de la o reteta de baza gasita pe blog-ul Teo's Kitchen, adaugand eu una alta, am obtinut o prajitura super gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • - 1 pachet biscuiti patrati (aproximativ 24 bucati );
  • - 2 pahare iaurt DANONE (400 gr fiecare);
  • - 10 linguri zahar;
  • - 2 pliculete zahar vanilat;
  • - 2 pliculete gelatina (fiecare 10 gr);
  • - o cana de cacao cu lapte facuta in casa;
  • - cateva picaturi esenta de rom;
  • - 2 lingurite de INKA/ness;
  • - capsune taiate in jumatate (cate doriti)
  • - putina ciocolata rasa (pentru decor);
  • - cateva migdale si batoane de napolitana cu ciocolata (pentru decor)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si capsune:

Intr-un pahar de iaurt punem unul din plicurile cu zahar vanilat, 5 lingurite de zahar, 1 plic de gelatina (dupa ce a fost pusa la hidratat in putina apa rece si apoi incalzita putin fara a ajunge la fierbere!!).

In celalalt pahar de iaurt punem ceea ce ati pus si in primul pahar, dar, in plus adaugati ness-ul si picaturile de esenta de rom.

Luam un vas (al meu a fost dreptunghiular, de yena), se aseaza un strat de biscuiti (12 biscuiti) inmuiati in cacao cu lapte, turnam peste acestia continutul paharului de iaurt cu ness, bagam vasul pentru 10 minute la frigider.

Scoatem vasul si turnam peste ei continutul paharului de iaurt ramas. Punem din loc in loc capsune taiate pe jumatate.

Punem restul de biscuiti (12 biscuiti) scaldati  in cacao cu lapte, apasand usor.

Radem ciocolata si dam totul la rece pentru minim 3 ore.

Ornam cu migdale si batoane de napolitane cu ciocolata.

TIPS-URI

1

Este foarte important sa pastram asezarea biscuitilor - aceeasi - pe cele doua straturi, astfel incat, la taierea prajiturii sa obtinem o bucata perfecta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tunel cu branza si visine