Prajitura cu gem si nuca macinata

de Lau in Dulciuri, 4 Ian 2017 | 6294 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor pentru aceasta reteta
,,Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt
  • Umplutura
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • 200 gem de prune
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca macinata:

Blat.

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, oul pana devine o crema, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie.

Framantam un aluat omogen si nelipicios, oprim o bila de aluat pe care o vom framanta cu putina faina si dam la congelator 10 min.

Restul de aluat il intindem in tava tapetata cu hartie de copt, presaram 1 lingura de nuca macinata.

Crema

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam nuca, gemul si amestecam bine.

Turnam compozitia peste aluat si intindem.

Scoatem aluatul de la rece si il dam prin razatoarea cu ochiuri mari deasupra la crema.

Dam la cuptorul incalzit pana este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca macinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]