Prajitura cu gem si bezea

de LC in Dulciuri, 30 Sep 2012 | 7404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de copt
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g nuca pisata
  • 200 g faina
  • zahar vanilat, esenta dupa gust
  • 300 g gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

Separm albusurile de galbenusuri. Intr-un vas mixam untul cu 100 grame de zahar pana obtinem o crema. Treptat adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare in parte. Punem praful de copt si faina..Tapetam o tava ( am folosit vasul de yena) cu foaie de copt si intindem compozitia. Se da la cuptor pentru 15-20 de minute dupa care se scoate si se intinde gemul.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam zaharul treptat mixand in continuare. Dupa ce obtinem bezeaua amestecam cu nuca pisata si intindem peste gem. Se mai lasa la cuptor pana se coace blatul in totalitate si se rumeneste frumos bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem, jir si nuci