Prajitura cu gem si bezea

de ionela2682 in Prajituri, 20 Ian 2012 | 16994 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • Pentru bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • zeama de lamaie
  • gem/dulceata dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

-mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie

-adaugam uleiul ,laptele in fir subtire mixand continuu

-praful de copt il amestecam in cateva linguri de faina si incepem sa adaugam  astfel incat sa obtinem un aluat destul de tare.

-intindem aluatul uniform in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina

-dam la cuptor cam 15 20 min sau pana ce aluatul este pe 1/2 copt,scoatem din cuptor si ungem cu dulceata (de capsuni am preferat )dupa gust,dam din nou la cuptor

-intre timp preparam bezeaua :mixam albusurile pana devin tari adaugam zaharul si mixam pana se topeste ,la final adaugam cateva picaturi de lamaie

-scoatem tava din cuptor si intindem peste dulceata ,uniform bezeaua.,dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

ionela2682 1

26.01.2012, 12:36

Dar in schimb a fost cam putina bezea.!!!!

ionela2682 1

26.01.2012, 12:37

Faina..pai nu stiu exact. .cat intra sa iasa un aluat potrivit ce poate fi intins in tava sa nu se lipeasca de maini

corina241 1

29.01.2012, 15:47

Foarte buna, Este pe gustul meu,cu bezeaputina,deci,sa nu fie stratul foarte gros

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]