Prăjitură cu foi şi cremă de vanilie

de anomisana in Prajituri, 10 Sep 2011 | 43725 vizualizari

 

Înainte de îngheţata de caramel, am experimentat reţeta Andreei (bitza), cu rom şi stafide, căci este printre preferate şi am făcut 2 porţii. Mi-au rămas cele 6 albuşe de ou şi m-am gândit să fac ceva cu ele. Cea mai bună soluţie mi s-a părut a fi o prăjitură cu foi. Pentru că au trecut ceva ani de cand nu am mai făcut foi iar caietul cu reţete l-am pierdut tot mutându-mă, am căutat şi găsit o reţetă pe Garbo, dar cantităţile nu sunt exacte. Este nevoie de experienţa personală pentru a nimeri consistenţa potrivită. Cu îndoială şi speranţa să nu dau greş m-am apucat de treabă şi iată ce a ieşit.

 

INGREDIENTE

FOI

  • 2 ceşti zahăr (cam 150-200 gr)
  • sare
  • 3/4 ceaşcă unt topit (cam 100 gr) 
  • esenţă de vanilie
  • 3 ceşti făină
  • 3 linguriţe de praf de copt
  • 1 ceaşcă lapte (cam 150-200 ml) 
  • 6 albuşuri de ou

CREMĂ  

  • 2 plicuri praf de cremă cu gust de vanilie
  • lapte
  • zahăr vanilat
  • esenţă de migdale

  DECOR  

  • răzătură de cocos

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi şi cremă de vanilie:

FOI

Am amestecat sarea, zahărul, untul topit şi răcit şi vanilia. Separat am amestecat faină cu praf de copt şi le-am adăugat în ploaie în compoziţia de unt cu zahăr. Am continuat să adaug făină în alternanţă cu lapte, amestecând foarte bine. Separat am batut albuşele spumă tare şi le-am adăugat în aluat, amestecând uşor. A rezultat un aluat din care am făcut 4 foi, pe care le-am copt pe dosul tăvii pe hârtie de copt.

CREMĂ

Am preparat crema urmând instrucţiunile de pe pachet şi am adăugat zahăr vanilat şi esenţă de migdale.

MONTAREA PRAJITURII

Am alternat foile cu straturi de cremă. Pentru că nu mi-a ajuns crema şi pentru pus deasupra, am făcut separat o cremă din 100 gr unt cu zăhăr pudră şi vanilie. Am presărat prăjitura cu cocos şi am lăsat-o în frigider până a doua zi.

TIPS-URI

1

nefiind exacte cantităţile, am pus cam 150-200 gr zahăr, cam 100 gr unt,cam 150-200 ml lapte, iar făină am pus cu lingura, la ochi, până am socotit eu că ajunge

2

în reţeta din care m-am inspirat pentru foi au ieşit 3 foi, dar nefiind cantităţile exacte, mie mi-au ieşit 4 foi

3

de data asta am înlocuit untul cu margarină

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi şi cremă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

babi5 1

23.09.2013, 21:21

ioana9030 1

19.03.2014, 18:31

crema la plic?????

ioana9030 1

19.03.2014, 18:35

cand avem la indemana ingrediente proaspete? un bun bucatar nu foloseste creme artificiale, no way! niste oua, faina, lapte... si ai facut o crema delicioasa! simplu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker