Prajitura cu foi si crema de cacao

de miremirc in Prajituri, 27 Dec 2011 | 36372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 Foi :
  • 500 g faina
  • 150 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg lapte
  • 2 lg smantana
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 150 ml lapte
  • 3 lg rom
  • 3 lg gem de caise
  • Glazura :
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 25 g ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de cacao:

Pentru foi : amestecam cu mainile, intr-un bol faina, praful de copt si untul , apoi adaugam zaharul, galbenusurile cate unul pe rand, iar la final laptele; framantam pana cand coca se dezlipeste de pe maini. Impartim coca in 3 parti si coacem 3 foi pe fundul unei tavi (d=23*35 cm)

Pentru crema : o foaie o sfaramam si o stropim cu lapte. Adaugam si rom-ul.

Separat, amestecam untul moale cu zaharul pudra, apoi incorporam cacao; in aceste amestec adaugam foaia inmuiata cu lapte si amestecam pana omogenizam bine.

Pe una din cele 2 foi ramase, intindem gem de caise si punem crema de cacao; deasupra asezam cea de a doua foaie .

Pentru glazura : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, mixand mereu, apoi asezam pe foc mic sau pe baie de aburi , amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.

Intindem frumos bezeaua, apoi radem ciocolata .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Carpați a la Merișor