Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale

de katty in Dulciuri, 17 Ian 2018 | 5661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi:
    • 12 linguri zahar
    • 12 linguri apa
    • 12 linguri ulei
    • un praf de sare
    • 2 oua intregi
    • coaja rasa de la o portocala
    • faina cat cuprinde(aproximativ 600 gr)
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    crema:
    • 350 ml zeama de portocale
    • 150 ml apa
    • 4 linguri zahar
    • 1 plic budinca cu aroma de frisca
    • c oaja rasa de portocale
    • 100 gr unt
    • 150 ml frisca lichida
    200 gr gem de caise sau de portocale glazura:
    • 100 gr ciocolata alba
    • 30 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale:

Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam cratita la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, sare, coaja rasa de portocale, jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si bicarbonatul. Omogenizam bine. Pe un blat bine  infainat turnam compozitia. Adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios.Impartim aluatul in 4 parti egale. Intindem fiecare parte de aluat intr-o foaie pe hartie de copt si o coacem pe dosul tavii pana se rumeneste usor. Coacem pe rand cele 4 foi si le lasam sa se raceasca. Intr-o craticioara cu fund dublu punem zeama de portocale, apa, zaharul si budinca si amestecam la foc mic pana se ingroase.Dam jos, punem untul si amestecam energic. Adaugam coaja rasa de portocala si lasam crema sa se raceasca. Mixam frisca si o amestecam cu crema racita.  Asezam prima foaie, punem jumatate din crema de portocale, a doua foaie, gemul, a treia foaie, restulde crema si ultima foaie. Punem deasupra prajiturii un blat greu si o lasam la rece pentru cateva ore. Indepartam apoi blatul si turnam glazura facuta din ciocolata alba si frisca topite impreuna la bain marie.Lasam prajitura la rece pana in momentul servirii, cand o portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

17.01.2018, 18:56

interesanta prajiturica

Geanina87 1

18.01.2018, 10:17

Rocsi 1

18.01.2018, 19:43

Cat de mult iubesc eu prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii! Minunata este prajitura ta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu branza