Prajitura cu foi de pandispan

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Noi 2015 | 24271 vizualizari

 

Am plecat sa iau masline si m-am intors si cu un pachet cu foi de pandispan, ca mi-a placut mie cum arata si m-am gandit sa fac ceva dulce nu foarte complicat....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi de pandispan 3 buc = 300 g
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 200 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 400 ml smantana pentru frisca 30% grasime
  • Decor
  • aschii de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de pandispan:

Pentru ca foile sunt deja facute, nu ne mai ramane decat sa facem crema. Mai intai punem smantana pentru frisca intr-o craticioara, adaugam ciocolata si punem craticioara pe foc, amestecand continuu pana se topeste ciocolata, avand grija ca smantana sa nu atinga punctul de fierbere. Dupa ce ciocolata s-a topit, bagam craticioara la congelator si o lasam cca 3 ore. Intre timp punem la hidratat gelatina in apa rece. Ouale cu zaharul le mixam bine apoi pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat tragem de pe foc lasam 10 min si apoi adaugam gelatina hidratata, omogenizam si incorporam in mascarpone. Dam la frigider pana scoatem cicolata din congelator. Scoatem craticioara din congelator si incorporam in crema de mascarpone, mixand bine pana obtinem o crema spumoasa.Tapetam cu folie alimentara o tava la dimensiunile foilor de pandispan. Asezam prima foaie intindem un strat de crema, uniformizam, adaugam foaia a doua, intindem din nou un strat de crema, apoi ultima foaie si deasupra restul de crema. Presaram deasupra aschii de ciocolata si dam tava la frigider cca 2 ore. Se portioneaza folosind un cutit trecut prin apa fierbinte.

TIPS-URI

1

chiar daca crema de mascarpone s-a intarit nu e nici o problema se mixeaza bine impreuna cu crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de pandispan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat