Prajitura cu foi de napolitana

de Teo in Prajituri, 21 Noi 2009 | 23105 vizualizari

 

este o prajitura foarte fina pe care am descoperit-o intr-o revista...sper sa va placa si voua

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 cana nuci prajite, taiate
  • 1 cana stafide
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 foi mari de napolitata
  • CREMA
  • 150 g zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 pachet margarina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana:

Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga nuca, stafidele si praful de copt, faina. Compozitia se asaza in tava unsa si tapetata bine cu faina. Se coace la foc mic.

Separat, galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, se adauga cacaoa si margarina frecata si ea in prealabil; se adauga si putina esenta de rom.

Se asaza astfel, foaia de napolitana, strat de crema (subtire), blatul, crema, apoi ultima foaie de napolitana care se unge si ea cu 2-3 linguri de crema. Acest strat de crema trebuie sa fie ff subtire doar ca sa se lipeasca nuca de cocos si ciocolata (se rade) cu care se presara deasupra. Se asaza deasupra o folie si un capac peste care se pune ceva mai greu pentru presat. Se taie peste 2-3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais