Cea mai fină prăjitură!
Pregătește din timp toate ingredientele.
Mixează ouăle cu zahărul o bezea fermă.
Adaugă nuca și făina mestecând ușor de jos în sus.
Ia tava dreptunghiulară a aragazului și tapeteaz-o cu hărtie de copt.
Pune cmpoziția pe hârtie si nivelează ușor cu lama unui cuțit astfel încât bezeaua să fie distribuită în mod egal pe toată suprafața hârtiei.
Dă tava la cuptorul încins la 160 grade pentru 15 minute.
Cât se coace foaia din bezea te ocupi de cremă.
Într-un vas cu fundul dublu sau tuci pune ouăle și zaharul.
Fierbe crema ,mestecând continuu) până se îngroașă.
Când este îngoșată (cănd tragi lingura să rămână o dungă)iei de pe foc.
Adaugă nesul și untul amestecând până la încorporarea lor.
Scoate foaia din cuptor și desfă hârtia căt este caldă.
Împarte foaia în două.
Pune jumătate din cremă pe foaie si nivelează.
Pune deasupra cealaltă jumătate și apasă ușor cu plmele desfăcute să se preseze.
Pune și cealaltă jumătate din cantitatea de cremă peste care presară nuca tăiată grosier.
Se taie a doua zi.
1
am folosit nes decofeinizat
2
pentru cremă nu am folosit arome
3
am preferat doar aroma nesului
4
Să nu deschizi ușa cuptorului în timpul coacerii
5
eu am prăjit puțin nuca