Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot

de Merisor in Prajituri, 9 Oct 2015 | 8410 vizualizari

 

Ca imi plac foile caramel coapte pe dosul tavii am mai zis.
Asa ca m-am gandit sa le asortez de data aceasta cu o crema de branza cu piersici dintr-un compot buuuun, de la Sun Food Fructe si Legume.
Mergeau si niste caise, dar n-am avut, insa a iesit tare buna si cu piersicile

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 250 g unt(82%)
  • 2 oua
  • sare
  • 850-900 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet de mere
  • Pentru crema:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 500 g mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 820 g compot de piersici de Sun Food Fructe si Legume
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot:

Pentru foi, caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugam  laptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie.

Lasam vasul la foc incet pana cand se topeste tot zaharul care s-a solidificat la contactul cu laptele, apoi il dam la rece.

Aducem untul la temperatura camerei si il lasam sa se inmoaie bine, apoi il spumam cu putina sare, adaugam ouale si amestecam bine.

Peste acest amestec, adaugam siropul de zahar ars, bicarbonatul stins in otet, apoi incorporam treptat faina.

Framantam un aluat nelipicios si usor moale, pe care il lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi il impartim in trei.

Intindem fiecare parte de aluat pe masa infainata, in cate o foaie cat dimensiunea tavii, o rulam pe sucitor si o transferam pe dosul tavii.

Coacem fiecare foaie cate 5-6 minute la 180 de grade.

Pentru crema, amestecam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, esenta si putina sare, apoi o mixam impreuna cu mascarponele, cateva minute.

Scurgem piersicile din compot, le taiem in cuburi mai micute si le adaugam in crema,  cu grija sa nu le strivim.

Impartim crema in doua si o intindem intre foile caramel.

Acoperim prajitura cu folie, adaugam niste greutati deasupra sa se preseze bine si o dam la rece cateva ore, pana cand foile se fragezesc si prajitura se poate portiona frumos.

O ornam cu zahar pudra si o savuram cu placere, alaturi de cafea sau ceai, dar va spun ca merge foarte bine si cu o cana de iaurt, nefiind prea dulce.

 

TIPS-URI

1

Daca branza nu este usor zemoasa, crema se poate dilua ca cativa stropi din zeama de la compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba