Prajitura cu foaie sfaramata si rom

de aalliinnaa07 in Prajituri, 19 Ian 2014 | 15878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 450-500 g faina
  • 150 g untura sua 200 g margarina
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 100 g rom
  • 1 foaie sfaramata
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar praf
  • 2 linguri gem de caise
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 250 g zahar
  • ciocolata rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie sfaramata si rom:

Foile: pentru foi amestecam toate ingredientele pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.  Aluatul obtinut il punem la frigider timp de 1 ora , apoi il impartim in 3 parti egale.

Ungem dosul unei tavi cu ulei , intindem pe rand cele 3 foi si le coacem pe fiecare cate 10-15 minute pana acestea se rumenesc.

Crema: Una dintre foi o sfaramam cat putem de bine si adaugam zaharul, cacaoa ,romul,  laptele, gemul de caise si le amestecam pe toate. Untul il mixam cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa si adaugam cate o lingura din crema de unt peste foaia sfaramata.

Cu crema obtinuta umplem cele 2 foi, apoi deasupra punem glazura din albus (pe baia de aburi se bat cele 3 albusuri cu 250 g zahar). La sfarsit peste prajitura se rade ciocolata.  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie sfaramata si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

aalliinnaa07 1

19.01.2014, 21:51

Ma bucur ca va place!

diaconta 1

21.01.2014, 12:07

un deliciu

elenacarlo 1

07.12.2015, 18:15

am facut-o azi dar nu mi-au iesit foile,nu trebuie samntana sau lapte?,foile au iesit foarte sfaramicioase,crema foarte buna dar....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de cacao