Prajitura cu dovleac

de Mitinita in Prajituri, 9 Noi 2014 | 9932 vizualizari

 

O reteta din caietul mamei mele si care a intrat in cartea mea de retete :)

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 3 oua
  • 1 zahar vanilat
  • faina cat cuprinde (pentru un aluat elastic, usor de intins)
  • Umplutura
  • 1 kg dovleac
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 150 g zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Incalzim cuptorul.

Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat usor de framantat si de intins. Va avea consistenta plastelinei usor de modelat. Lasam sa se odihneasca.

Dam dovleacul pe razatoare, amestecam cu zahar si scortisoara. Daca dovleacul este mai zemos, puteti sa il caliti si sa il scurgeti de zeama.

Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima foaie si o asezam in foaia tapetata cu ulei si faina. Punem umplutura de dovleac peste foaie si mai intindem inca o foaie pentru deasupra.

Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem prajitura cam 30 de minute. Lasam sa se raceasca si o taiem in felii. Se poate pudra sau se poate lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]