Prajitura cu dovleac

de Mitinita in Prajituri, 9 Noi 2014 | 10059 vizualizari

 

O reteta din caietul mamei mele si care a intrat in cartea mea de retete :)

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 3 oua
  • 1 zahar vanilat
  • faina cat cuprinde (pentru un aluat elastic, usor de intins)
  • Umplutura
  • 1 kg dovleac
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 150 g zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Incalzim cuptorul.

Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat usor de framantat si de intins. Va avea consistenta plastelinei usor de modelat. Lasam sa se odihneasca.

Dam dovleacul pe razatoare, amestecam cu zahar si scortisoara. Daca dovleacul este mai zemos, puteti sa il caliti si sa il scurgeti de zeama.

Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima foaie si o asezam in foaia tapetata cu ulei si faina. Punem umplutura de dovleac peste foaie si mai intindem inca o foaie pentru deasupra.

Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem prajitura cam 30 de minute. Lasam sa se raceasca si o taiem in felii. Se poate pudra sau se poate lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]