Prajitura cu crema de nuci

de Julie in Prajituri, 28 Dec 2010 | 33217 vizualizari

 

O prajitura fina cu blat pufos si crema delicioasa cu nuci si rom.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 linguri lapte,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie ,
  • 8 linguri faina
  • Crema:
  • 100 g unt,
  • 1 cana nuci macinate ,
  • 1 esenta de rom,
  • 1/2 cana cu zahar farin,
  • 2-3 linguri cacao,
  • 50 g ciocolata simpla,  
  • 1-2 linguri cu zeama de lamaie,
  • 1-2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuci:

Blat:

Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala. Se obtin doua foi. Prima se aseaza pe un platou si se insiropeaza usor cu sirop de lamaie iar cea de a doua se faramiteaza si  se foloseste la crema.

Crema:

Se bate untul cu zaharul, se adauga nucile, esenta, cacaua, ciocolata rasa, zeama de lamaie, blatul faramitat si laptele.  Se amesteca bine. Pasta rezultata se intinde peste blatul insiropat. Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa. Se lasa la rece cateva ore apoi se taie in romburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kiss