Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Apr 2012 | 10360 vizualizari

 

M-am cam saturat de ciocolatzoshenii :)) Mereu cand fac ceva dulce TREBUIE sa existe un miiic ingredient ciocolatzos. Ei bine, prajitura asta a fost mireasma de primavara pentru mine, alba, pufoasa, usoara si aromaaata. Hac! :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 30 ml ulei
  • 145 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 180 gr faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lgt esenta de portocale
  • Crema:
  • 250 gr branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 ml lichior de oua
  • Sirop:
  • sucul de la o portocala
  • 50 gr zahar
  • 100 ml apa
  • Decor:
  • 300 ml frisca
  • 4-5 lg suc de portocala
  • cubulete de portocala decojita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale:

Blat:

Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi punem galbenusurile, apoi uleiul si esenta de portocale. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt se adauga in ploaie. Turnam compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si lasam la 180C pana trece testul scobitorii. Taiem blatul in doua nivele.

Crema

Mixam bine branza de vaci cu zaharul si lichiorul de oua. Separat batem frisca, apoi combinam cele doua compozitii.

Sirop:

Fierbem apa cu zaharul pe foc 2 minute, apoi turnam sucul de portocala si lasam sa mai fiarba 1 minut. Insiropam blatul de jos, punem crema, acoperim cu al doilea blat si il insiropam bine si pe acesta.

Decor:

Frisca batuta se amesteca bine cu sucul de portocala. Intindem peste prajitura si decoram cu portocala.

TIPS-URI

1

Nu e nevoie de intaritor pentru frisca nici in crema nici in frisca pentru decor deoarece crema are branza de vaci (acrisoara) si decorul are suc de portocala: acidul intareste frisca; daca mai punem si branza de vaci se vor branzi si vor fi foarte greu de intins (si vor arata urat la taiat)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

18.04.2012, 21:24

Sim0na 1

18.04.2012, 21:29

Frumoasa si gustoasa!

Anamaria7 1

20.04.2012, 11:14

mersi! Ruxii, si eu ma tot rog sa simt si eu soarele pe pielea mea dar nu se arata nimic inca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata de iaurt