Prajitura cu crema de ciocolata si frisca

de nico_nico in Prajituri, 27 Oct 2010 | 18607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 7 oua,
  • 7 linguri apa,
  • 7 linguri de faina,
  • 7 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 zahar vanilat,
  • un praf de sare.
  • Crema:
  • 250gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.
  • Decor:
  • 300ml frisca Hulala,
  • 1 plic intaritor de frisca.
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si frisca:

Pentru foi separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt.Albusurile se bat spuma tare cu cele 7 linguri apa si un praf de sare si cu zaharul apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.Compozitia se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit 20-25 minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se taie blatul in doua.

Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.Frisca se bate tare cu mixerul impreuna cu intaritorul de frisca. Se pune prima foaie de blat apoi 2/3 din crema si si un strat subtire de frisca apoi a doua foaie de blat, deasupra se intinde cu cutitul crema ramasa(1/3) si se orneaza cu frisca. Eu am facut dungulite cu spritul.

Pentru frisca maro de deasupra am amestecat 3 linguri de frisca alba cu 2 linguri de crema maro si a iesit maroniu deschis ca si in poze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de caise