Prajitura cu crema de capsuni

de Georgiana78 in Prajituri, 15 Mai 2012 | 4927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta vanilie
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 kg capsuni
  • 500 ml frisca lichida
  • 8 linguri zahar
  • 30 gr gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni:

BLAT:

- se face un blat din toate ingredientele si se coace la foc potrivit pana se intareste.

CREMA:

- amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si le punem la foc pana crema incepe sa se ingroase putin dupa care o dam la rece.

- punem gelatina la inmuiat intr-oi cana cu apa rece, apoi o topim pe baie de aburi

- batem frisca apoi oprim o parte pt. ornat iar frisca ramasa o amestecam cu crema racita si gelatina.

- dupa ce am omogenizat compozitia adaugam capsunile zdrobite

ASAMBLARE:

- intindem crema peste blat si dam prajitura la frigider pentru cateva ore.

- o ornezi apoi cu frisca si cu fructe date prin gelatina rosie sau bumbonele...dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Georgiana78 1

16.05.2012, 19:59

Va multumesc tuturor pentru aprecieri, dragele mele! Va pup pe toate!

MIUTA 1

16.05.2012, 20:46

Foarte buna

Georgiana78 1

18.05.2012, 11:21

Miuta ma bucur ca iti place! Te pup!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Pacatul Dulce"