Prăjitură cu cocos şi ciocolată

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Feb 2012 | 11550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 ouă
  • 100 gr zahăr
  • un vf cuţit sare
  • 3 linguri cu vârf amidon
  • 3 linguri cu vârf făină grâu
  • 2 linguri gris
  • o lingură cacao neagră
  • 2 linguri ulei
  • o lingurită praf de copt
  • Crema
  • un plic budincă vanilie
  • 400 ml lapte
  • 4-5 linguri zahăr
  • 100 gr unt
  • 100 gr nucă cocos
  • o lingurită esenţă vanilie
  • Glazură ciocolată
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 2-3 linguri lapte
  • o lingură unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cocos şi ciocolată:

Nu mă duc niciodată în bucătarie afirmând că voi face ceva anume.
De cum pun mâna pe mixer , ouă şi castroane orice plăcintă se poate transforma în tort , la fel cum orice ciorbă se pote tranforma in souflee.
Eu ştiu că mă apuc de gătit dar ce anume voi face ştiu doar la urmă.
Aşa si cu prajiturica aceasta. M-a întrebat vâzătoarea ce fac bun şi am rugat-o să nu mă întrebe că nu ştiu.

Am mixat într-un bol ouăle întregi împreună cu zahărul timp de 10 minute.
Se obţine o cremă fină ,lucioasă, în care se adaugă făina cernuta, amidonul, cacaua şi praful de copt si se omogenizează uşor. La final se încorporează uleiul.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 pe 22 cm , se toarnă compoziţia şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit , se coace la foc mic 35 minute. Faceţi proba cu scobitoarea şi nu vă ingrijoraţi dacă blatul se lasă puţin, este normal fiind un blat aerat, fraged.

Într-un vas cu  fund dublu punem la fiert laptele rece pe care l-am amestecat cu praful de budincă şi zahărul.
Când dă în clocot adăugăm nuca de cocos şi amestecăm încontinuu pănă obţinem o budincă legată,grosuţă.

Frecăm untul spumă.

Transferăm vasul cu budinca într-un vas cu apă rece şi amestecăm păna la răcire. Cand este doar puţin puţin călduţ adăugăm untul şi frecăm energic.

Desprindem hărtia de copt de pe blatul răcit (cu grijă, desprindem întâi lateralele) şi-l răsturnăm pe un platou sau pe un fund de lemn.
Întindem crema uniform nivelând la suprafaţă.

Topim ciocolata împreună cu laptele şi untul şi intindem glazura uşor călduţă peste prăjitură.
O dăm la rece şi o porţionam cu un cuţit bine ascuţit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cocos şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune