Prajitura cu ciocolata si prune uscate

de susu in Dulciuri, 24 Feb 2016 | 4186 vizualizari

 

O prajitura moale, pufoasa si aromata, aluatul se poate face cu orice doriti, stafide, fructe confiate sau uscate, cardamon, ghimbir sau anason, reteta de Laylala

 

INGREDIENTE

  • 200 gr prune uscate cantarite fara samburi,
  • 70 ml coniac,
  • 1 lg nuca tocata marunt,
  • 1 lg nuca macinata la masina de cafea,
  • 25 gr cacao,
  • 100 gr ciocolata amaruie tocata marunt,
  • 50 gr unt gras,
  • 150 gr zahar pudra,
  • 4 albusuri,
  • 85 gr faina,
  • 1 lgt scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si prune uscate:

Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp.

Punem intr-o craticioara cacaoa, ciocolata, untul, 130 gr din cantitatea de zahar, 100 ml apa fierbinte si se pune pe foc. Amestecam si lasam pana devine omogena. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga restul de 20 de grame de zahar.

Cernem faina si scortisoara si le incorporam treptat impreuna cu nuca la albusuri.

Punem si ciocolata racita la albusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus. Eu am pus prunele cu tot cu coniac deasupra compozitiei dar se pot pune la mijloc ca sa nu se usuce prea tare.

Reteta este fara nuca dar eu nu prea concep praji cu cioco fara nuca si bine am facut.

Am rumenit putin nuca pentru a-i da un gust mai bun.

Punem aluatul intr-o tava mai mica si coacem 20-30 de minute la 180 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu