Prajitura cu ciocolata si caramel

de Miha in Prajituri, 6 Feb 2012 | 4229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 100 g migdale macinate
  • ~200 g crema de caramel sarat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si caramel:

Ciocolata se topeste la foc mic sau pe baie de aburi impreuna cu untul, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Dam deoparte si lasam la racit. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie si incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam si migdalele macinate amestecand usor cu o spatula, apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. 

Turnam jumatate din compozitie intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Caramelul il punem intr-o punga sau posh si il spritam deasupra aluatului, din loc in loc, in forme neregulate. :)) Acoperim cu cealalta jumatate din cantitatea de aluat si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 30 de minute, pana suprafata prajiturii devine neteda. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.

Sursa de inspiratie Alice via Anto. Sau invers... :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ricotta, clatite si iaurt grecesc (reteta cu nr 200)