Prajitura cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 27 Ian 2016 | 5381 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana cacao
  • 2 cani apa(compot)
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Sirop de cacao
  • 100 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Crema de ciocolata
  • 150 g ciocolata
  • 150 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.

Intr-un vas adaugam faina, cacao, zaharul, praful de copt si amestecam bine.

Facem 3 adancituri in amestec si in fiecare adaugam, uleiul, otetul si esenta.

Amestecam adaugand treptat apa (eu am folosit compot de visine)

Compozitia o turnam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit cca 30 min. (sa treaca testul cu scobitoare.

Intre timp fierbem ingredientele pentru sirop pana ce se dizolva zaharul  si lasam sa se raceasca

Cand scaotem tava de la cuptor o insiropam si o lasam sa se raceasca.

Se mixeaza crema de ciocolata si adaugam peste blat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata