Prajitura cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 14 Dec 2009 | 5292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 1 cana lapte
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 50 g zahar pudr
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • bombonele pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Topim untul cu ciocolata, adaugam laptele si zaharul amestecat cu cacaoa. Amestecam bine si lasam la racit.

Dupa ce se raceste compozitia adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare pana se omogenizeaza.

incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

Albusurile le batem spuma tare ca pentru bezea si le adaugam in compozitie amestecand usor.

Turnam amestecul in tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru jumatate de ora. Se face testul cu scobitoarea.

Pentru glazura amestecam zaharul pudra cu sucul de lamaie. Turnam cate putin, amestecand energic, pana ajungem la consistenta dorita.

Dupa ce prajitura s-a racit o rasturnam pe platou, turnam glazura de lamaie si ornam cu bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionix 1

15.12.2009, 17:54

pfff, atunci vreau sa fiu ruda eu aici nici nu-mi cunosc vecinii Miha, oricum ar fi mi-as dori sa fiu ceva astfel incat sa nu poti scapa de mine

liana_geicu 1

15.12.2009, 19:56

pana_luminita 1

18.12.2009, 15:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa cu dovleac si glazura de ciocolata