Prajitura cu caramel

de ela in Prajituri, 3 Ian 2013 | 9096 vizualizari

 

nu este aspectuoasa,dar este delicioasa,am facut-o de pasti cu glazura de ciocolata,iar acum cu frisca deasupra....are un gust nemaipomenit

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare

CREMA:

  • 250 gr crema mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 cutie lapte condensat
  • 1 plic intaritor de frisca

GLAZURA:

  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caramel:

Pregatim din timp caramelul,cu o zi inainte.

Cutia de lapte condensat o punem intr-o oala si o acoperim cu apa,sa treaca apa cu mult peste conserva si lasam la foc potrivit 2 ore.Daca cumva apa scade prea mult,mai adaugam apa.Lasam apoi sa se raceasca.Asa avem crema caramel.

Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,apoi galbenusurile,laptele,uleiul,zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.Punem blatul intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul.Scoatem si lasam la racit.

Pregatim crema: batem frisca cu un plic de intaritor de frisca,adaugam caramelul din conserva iar la sfarsit crema mascarpone si omogenizam bine.

Asamblam prajitura: blatul,crema si deasupra frisca batuta cu un plic de intaritor de frisca.Dam la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

in loc de frisca la glazura,putem face glazura din 150gr ciocolata de menaj,1lingura coniac si 50gr unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de caramel si nuca