Taiem capsunile cubulete si le punem la foc impreuna cu zaharul, la foc mic, pentru cca 30 de minute, amestecand din cand in cand. Apoi se lasa la racit.
Blatul 1: Macinam biscuitii si batoanele de cereale si le amestecam cu margarina topita. Intr-o tava mai inalta punem folie alimentara si acoperim fundul acesteia cu amestecul de biscuiti apasand bine si avand grija sa ramana uniform. Dam la rece.
Blatul 2: Batem albusurile cu un praf de sare si adaugam treptat zaharul. Batem pana albusurile devin firme. Adaugam faina si grisul si amestecam usor, cu miscari de jos in sus. Dam la cuptor, la 180 de grade pana se rumeneste usor. Lasam la racit.
Pentru crema, amestecam bine zaharul cu galbenusurile, apoi adaugam amidonul si omogenizam. Turnam in fir subtire laptele fierbinte, apoi punem totul pe foc pana se ingroasa, ca o budinca, amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam vanilia. Lasam la racorit apoi amestecam cu frisca batuta tare.
In tava cu primul blat, turnam jumatate din crema, apoi al doilea blat, capsunile si restul de crema. Se lasa cateva ore la racit apoi se portioneaza.