Bunatati pentru colindatori
Blat
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul si amestecam bine, dupa care adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol.
Amestecam cu o paleta cu miscari usoare, pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca dupa care taiem blatul in 2.
Crema
Intr-o cratita, adaugam galbenusurile, faina, zaharul si amestecam adaugand treptat laptele.
Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, la final adaugam cacaua si plicurile.
Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, incorporam untul treptat pe care l-am mixat inainte, gelatina hidratata si dizolvata pe baie de abur.
Asezam prima foaie de blat - insiropam - adaugam crema si dam la rece 20 min, pana ce se intareste putin crema, adaugam a 2 foaie de blat insiropam si deasupra punem restul de crema ramasa
Dam la rece cateva ore inainte sa o taiem.