Prăjitură cu cacao și foi de napolitană

de LC in Prajituri, 29 Mar 2012 | 20472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi napolitane ( al meu a avut 180 de g)
  • unt sau margarină (500 g )
  • 24 linguri apă
  • 4 linguri cacao
  • 25-30 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 200 g nucă măcinată
  • esență după gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cacao și foi de napolitană:

 Amestecăm zahărul cu cele 4 linguri de cacao și treptat 12 linguri de apă, după care  margarina sau untul și se pune pe foc. Se dă un clocot , după care dam focul mic. Între timp amestecăm cele 8 linguri de făină cu celelalte 12 linguri de apă și vom adăuga treptat în compoziție amestecând incontinuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe!

După ce se va răci ungem foile de napolitană și le lăsăm să se înmoaie..după care putem tăia pătrățele, romburi sau orice formă doriți.

 

TIPS-URI

1

În cazul în care vor exista mici cocoloașe ...putem trece crema printr-o strecurătoare și va fi perfectă

2

opțional nucă de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cacao și foi de napolitană" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Napolitana cu nuca