Aluatul cu branza de vaci este delicios si pe placul copiilor! Se poate face prajitura cu orice tip de fructe, cu mere sau fructe de padure.
Branza se da prin sita sau se paseaza bine cu blenderul. Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase.
Se incalzeste cuptorul si se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt.
Se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, in alt castron, se amesteca branza de vaci cu oul, uleiul si laptele. Se adauga amestecul de branza peste faina si se framanta cu mana pana se obtine o bila. Se mai presara din cand in cand putina faina, sa nu se lipeasca aluatul de maini.
Se intinde aluatul direct pe hartia de copt, apoi se transfera in tava. Se aseaza deasupra feliile de prune, una langa alta, precum tiglele.
Se pregateste repede aluatul pentru firimituri, amestecand ingredientele cu mana. Se presara apoi peste fructe si se baga tava in cuptor, pe gratarul din mijloc, 20 de minute.
1
Aluatul trebuie copt imediat dupa prelucrare, altfel praful de copt isi pierde proprietatile.
2
Daca faceti prajitura cu mere, in firimiturile de deasupra se pune o lingurita de scortisoara.