Prajitura cu branza si nuca de cocos

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 17 Ian 2011 | 5718 vizualizari

 

din gama cu "ce avem prin casa"

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de faina
  • 100 gr nuca de cocos verde ( am avut eu)
  • un praf de copt
  • 100 g stafide
  • 300 g branza proaspata
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 1 pahar de lapte
  • pt glazura:
  • 2-3 linguri de lapte
  • bomboane de pom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si nuca de cocos:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, apoi adaugam zaharul si mixam pana devin o spuma densa.

Separat mixam galbenusurile cu branza.

Amestecam compozitiile, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, nucade cocos, si esenta de vanilie.

La sfarsit adaugam si stafidele pe care le-am lasat la inmuiat in esenta de rom.

Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava tapetata cu faina, sau cu foaie de copt.

Dam la cuptor app. 30 deminute, verificam facand testul cu scobitoarea.

Dupa ce am scos prajitura de la cuptor o lasam sa se raceasca.

intre timp pregatim glazura:

Topim boamboanele de ciocolata in 2-3 linguri de lapte si turnam peste prajitura.( nu a iesit ea cine stie ce, dar am improvizat si eu cu ce aveam la indemana)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Cristina''