Simbata am avut o zi plina de treburi, trebuia sa fac ceva dulce, aveam cu ce dar nu aveam inspiratie....asa ca am cerut ajutorul bucatarasilor care imediat mi-au sugerat retete una mai buna ca cealalta. Le multumesc tuturor pt sugestii...si asa am ajuns sa fac aceasta prajitura pe care a facut-o bucataras crisulina, iar ea a luat-o de la Miha...
Blat: ouale cu zaharul se mixeaza bine de tot pina-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele si esenta de rom, in tot acest timp mixind in compozitie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de oua amestecind de data aceasta cu un tel. Se pune aluatul rezultat intr-o tava rotunda de silicon am folosit eu.
Pt umplutura: se amesteca bine de tot brinza cu zaharul, oul si smantina , iar la final se adauga fragutele care se incorporeaza in brinza. Se adauga compozitia de brinza peste aluat, se da la cuptorul incins la 160-170 grade pt o ora. Eu am mai lasat prajitura inca 10 minute in cuptor cu focul stins, iar apoi cu usa intredeschisa inca 10 minute.
Dupa ce s-a racit de tot am scos-o pe un platou si am presarat zahar pudra.
Pofta buna!!!!