Prajitura cu branza dulce de vaci

de Meea in Dulciuri, 28 Sep 2015 | 5598 vizualizari

 

M-au luat emotiile cand am vazut iarasi pe masa branza de vaci si m-am pregatit sufleteste pentru alta tura de papanasi, dar pentru ca mama deja pregatise o prajitura cu prune a fost nevoie de o prajitura simpla si rapida cu branza:))
Deci de data aceasta am scapat repede si nu am mai facut papanasi cu branza adusa de tata si am incercat o noua reteta fantastica, pe care am vazut-o pe Bucataras.ro la Irina si pe care am ajustat-o putin pentru gusturile mele :).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 570g branza dulce de vaci
  • 150g zahar pudra
  • 100ml frisca lichida
  • 200ml lapte cald
  • 2 linguri faina
  • un plic budinca de vanilie
  • esenta de vanilie
  • cateva fructe de padure pentru decorat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce de vaci:

Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand aceastea se leaga. Adaugam frisca lichida si branza si mixam in continuare. Albusurile (la temperatura camerei) le mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Apoi o adaugam peste amestecul de galbenusuri, amestecand cu miscari ample de jos in sus, apoi adaugam si esenta de vanilie. Continutul plicului il amestecam cu laptele si il adaugam peste amestecul de mai sus, urmand ca mai apoi sa adaugam si faina amestecand pana cand ingredientele s-au omogenizat.
Ungem tava pentru copt cu ulei si tapetam cu faina, turnam blatul si lasam la cuptor la foc mediu pentru aprox. 30 minute.

Dupa ce s-a racit, taiem blatul in patratele sau felii dreptunghiulare si ornam cu fructe de padure. O saptamana frumoasa va doresc!        

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2015/09/prajitura-cu-branza-dulce-de-vaci.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]