Prajitura cu branza de vaci si capsuni

de Lau in Prajituri, 23 Iun 2014 | 4036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 30 g cacao
  • 50 g ciocolata
  • Crema de branza
  • 400 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 albusuri
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Decor
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 plic gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si capsuni:

Blat - Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza, adaugam ciocolata rasa si amestecam. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor cca 10 min (cat prinde o crusta deasupra)

Intre timp pregatim Crema: albusurile le mixam spuma, adaugam 100 g zahar si mixam. In alt bol mixam branza cu oul si 100 g zahar, adaugam peste spuma de albusuri si amidonul, amestecam cu o lingura cu miscari usoare.

Scoatem tava de la cuptor si adaugam crema si nivelam. Eu am adaugat cate o lingurita de dulceata de capsuni si am amestecat putin cu o furculita.

Dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Decor-capsunile (spalate si fara frunzulite) se mixeaza cu blenderul, adaugam zaharul si apa. Punem cratita pe foc sa fiarba 2-3 clocote.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic. Turnam sosul peste prajitura si se da la rece cateva ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandişpan cu afine şi vişine