Foarte frageda si delicioasa.Sursa de inspiratie :Gabi,Rocsi si Babi cu mici modificari :-)
Aluat:
Freaca untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga ouale,unul cate unul si mixeaza bine dupa fiecare. Adauga praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,coaja de lamaie si faina treptat pana rezulta un aluat usor de modelat care nu se mai lipeste de maini. Inveleste aluatul intr-o folie si baga-l la frigider pentru 2 ore.(Eu l-am lasat peste noapte)
Umplutura:
Mixeaza branza de vaci cu zaharul si vanilia. Adauga pe rand ouale si mixeaza bine. Adauga smantana ,coaja de lamaie,grisul si stafidele si amesteca pana se incorporeaza bine.
Imparte aluatul in 2.
Din prima parte intinde o foaie subtire pe care o pui in tava tapetata cu hartie de copt (35/25 cm) si presara putin gris pe ea.
Adauga umplutura si niveleaza bine cu o spatula.
Rade pe razatoarea mare sau rupe in bucatele mici cealalta parte de aluat si pune-o pe toata suprafata prajiturii.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute .(testul scobitorii)
Las-o putin la racit apoi pudreaza cu zahar pudra
Pofta buna!