Prajitura cu branza

de Dea_Dea in Prajituri, 12 Iun 2013 | 9656 vizualizari

 

O prajitura cu foi fragede care a facut senzatie in casa :))

 

INGREDIENTE

FOILE :

  • 300 gr faina(+3 linguri)
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 linguri smantana
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ou

UMPLUTURA:

  • 500 gr branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

FOILE :

Faina(300 gr) se pune in castron , se pune sarea, zaharul si praful de copt, se amesteca si se face gaura in mijloc.

Se pune smantana si oul, se omogenizeaza, se adauga si uleiul si se framanta pana obtinem un aluat care poate fi intins. Am mai adaugat inca 3 linguri de faina ca a fost prea moale.

UMPLUTURA:

Branza cu zaharul , esenta de vanilie si oul se mixeaza bine.
Se adauga grisul si se amesteca.

PREPARARE:

Se imparte aluatul in doua. Se pudreaza masa cu faina si se intinde foaia.Se pune foaia in tava (20x30) tapetata cu hartie de copt, se pune branza , iar deasupra iarasi punem poaie si intepam cu furculita din loc in loc.

Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40-50 min.

Se scoate si se lasa la racit pe gratar .

 

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

In loc de ulei se poate pune unt topit , sau untura.

2

Se poate pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta