Prajitura cu ananas si crema de ciocolata

de Adele in Dulciuri, 28 Apr 2014 | 3693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 1 iaurt de vanilie (100gr)
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie.
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 1 tableta de ciocolata cu gust caramel.
  • 1 compot ananas
  • Decor:
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si crema de ciocolata:

Inr-un vas batem ouale cu zahar si ulei,adaugam iaurtul ,amestecam bine .Adaugam si faina cu praful decopt.Punem compozitia intr-o tava ,in care am pus hartie de copt (daca nu puteti sa o ungeti cu putin unt si presarati faina) .Dam la cuptor pentru 20 de minute la 180°

Crema: punem pe foc o oala cu 2 linguri de lapte (sau frisca lichida) si punem tableta de ciocolata la topit. Puteti face si pe baie de aburi.

Intr-un vas punem mascarponele si il batem cu 2 linguri de ahar (de preferat pudra).Dupa care adaugam ciocolata topita si mixam bine.Dam la rece pentru cateva minute.

Cand blatul este gata il insiropam cu sucul de la compot dupa care il taiam in patrate .Pe fiecare patrat punem crema bucatele de anans si ornam cu frisca.Se da la rece pentru cateva ore.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate face si in forma rotunda

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mix