Prajitura Claudia (sau Albinita)

de Valclaudia in Prajituri, 22 Iun 2014 | 11435 vizualizari

 

reteta preluata de aici de pe Bucataras de la loredanaaa (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-claudia-47330.html)

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 180 gr. zahar tos
  • 600 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 4 linguri de miere
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • 5-6 linguri de lapte
  • 80 gr. unt la temperatura camerei
  • Crema:
  • 250 ml lapte rece
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura de miere
  • 180 gr. zahar tos
  • 1 pachet e unt
  • 100 gr. gris
  • In plus:
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 3 linguri dulceata de trandafiri
  • 2 linguri zahar pudra pentru decorat prajitura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Claudia (sau Albinita):

Punem intr-o cratita la foc mic mierea + untul + zaharul.

Amestecam in continuu pana se topeste tot zaharul si siropul obtinut tinde sa-si schimbe culoarea spre auriu.

Dam siropul deoparte, il lasam racim complet, apoi adaugam si restul ingredientelor.

Framantam si obtinem un aluat elastic pe care-l vom imparti in 4 parti egale.

Ungem dosul unei tavi cu ulei, intindem rand pe rand cele 4 foi (eu le intind direct pe dosul tavii), impungem din loc in loc cu furculita sile coacem la temperatura de 165 grade pana se rumenesc usor.

La fel procedam cu toate cele 4 foi.

Crema:

-laptele + mierea + zaharul se pun intr-o oala la foc mic;

-cand incepe ca clocoteasca laptele, turnam grisul in ploaie, avand mare grija sa nu se formeze cocoloase;

-amestecam pana fierbe grisul si obtinem o crema consistenta pe care o vom lasa la racit;

-dupa racirea cremei adaugam in ea zaharul vanilat si untul la temperatura camerei, mixam pana obtinem o crema spumoasa

Asamblarea:

asezam prima foaie, ungem un strat de crema de gris (1/2 din intreaga cantitate), asezam foaia 2, o ungem cu dulceata de capsuni si de trandafiri,punem peste stratul de dulceata cea de-a treia foaie,apoi restul de crema si acoperim prajitura cu ultima foaie peste care nu mai punem deocamdata nimic decat o tabla de lemn care sa acopere intreaga suprafata a prajiturii iar peste tabla asezam ceva care sa cantareasca cca 6 kg pentru a tine pana dimineata prajitura presata sa se inmoaie foile de la crema de gris uniform.

A doua zi pudram prajitura, o portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Claudia (sau Albinita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo