Prajitura Chocapic

de RuxyRux in Prajituri, 6 Sep 2011 | 7473 vizualizari

 

Cu dedicatie dragei noastre Gabytza care astazi implineste o varsta minunata!....O prajitura cu ciocolata, migdale rumenite si fulgi de ciocolata Chocapic pe care am scaldat-o intr-un sirop delicios de menta...asa cum ii place Gabytzei....tot ce e mai bun si mai frumos pe lumea asta mare sa iti bucure viata scumpa mea... La Muuuuulti Ani!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fulgi Chocapic
  • 700 ml lapte
  • 150 gr migdale
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • Glazura:
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  •  sirop de menta si frunze de menta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chocapic:

1. Incalzim laptele intr-un ibric si in el topim untul. Turnam totul peste fulgii Chocapic.

2. Migdalele le rumenim la cuptor 8-10 minute( la 200 grade) si apoi le tocam la blender.

3. Batem albusurile spuma si le lasam deoparte.

4. La mixer amestecam galbenusurile cu zaharul si vanilia.

5. Turnam usor fulgii si laptele peste crema de galbenusuri, adaugam si migdalele pudra si amestecam bine cu o lingura.

6. Introducem blenderul vertical si facem totul o crema.

7. Amestecam si albusurile usor.

8. Ungem o tava de Jena cu unt si punem compozitia.

9. Coacem la cuptor la 160 grade pentru o ora si 20 de minute.

10. Pregatim glazura, punand intr-un ibric pe foc mic frisca si in ea topim ciocolata, apoi lasam putin la racit si turnam peste prajitura niveland cu o spatula. Racim prajitura perfect( eu am lasat-o peste noapte) si servim cu un sirop de menta delicios.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chocapic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida, la cana