Prajitura caramel si ciocolata

de annemarry in Prajituri, 11 Noi 2012 | 7560 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 9 albusuri
  • 150 gr zahar
  • o esenta rom
  • nuca maruntita
  • faina 4-5 linguri

Ingrediente caramel:

  • 9 galbenusuri
  • o cana zahar caramelizat
  • un pachet margarina unirea
  • 200 gr alune
  • Ingrediente glazura ciocolata:
  • 400 grame ciocolata
  • 6-7 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura caramel si ciocolata:

Blatul: se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul,esenta de rom,nuca si la urma faina.Compozitia se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor pt.25 min. Apoi se scoate si se lasa la racit.

Crema caramel: se caramelizeaza o cana de zahar,apoi se adauga margarina si se lasa la foc mic pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile batute bine,si se amesteca repede la foc mic.Dupa ce se ingroasa punem alunele.

Glazura: se topeste ciocolata la bain-marie, si apoi adaugam laptele.

Asamblare; Dupa ce s-a racit blatul,punem o parte din glazura de ciocolata si lasam sa se intareasca,apoi punem crema caramel,dupa ce s-a intarit si aceasta pune restul de glazura de ciocolata.se da la rece pt cateva ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte cu struguri si crema de migdale