Prajitura Brilias

de mirela0911 in Prajituri, 19 Feb 2012 | 11390 vizualizari

 

O prajitura atat de buna ca nu te poti opri din mancat!

 

INGREDIENTE

Pt.blatul 1:

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 praf de copt

Pt.blatul 2:

  • 5 albusuri
  • 200g zahar
  • 2 lg faina
  • 300g nuca taiata si prajita
  • 1 praf de copt

Pt. crema:

  • 5 galbenusuri
  • 200g zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brilias:

Blatul 1: Se separa ouale. Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se incorporeaza spuma peste galbenusuri usor, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pt. cca 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Blatul 2: Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca. Se omogenizeaza si se toarna in aceeasi tava in care s-a copt primul blat. Se da la cuptor pt. cca 40-45 minute.

Crema: Galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se pun la bain-marie pana se ingroasa. Se da la racit. Cand inca e calduta se amesteca untul dupa care se lasa sa se raceasca.

Peste primul blat se toarna jumatate din crema, se pune cel de-al doilea blat cu grija, iar restul de crema se intinde peste blatul de spuma. Se rade ciocolata deasupra si se da la rece pentru 1-2 ore (asta daca aveti rabdare, ca noi nu am avut). Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brilias" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mirela0911 1

20.02.2012, 21:39

Simona haide ca e bun si ceaiul

VERONICA2607 1

11.03.2012, 16:07

ce buna e...super faina

mirela0911 1

13.03.2012, 14:24

mersi Vero

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata alba