Prajitura Bounty

de anca_rm in Prajituri, 6 Feb 2014 | 51864 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna si aspectuoasa
Reteta este de la Criss -multumesc mult

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 125 g. unt la temperature camerei
  • - 100 g. zahar
  • - 3 oua
  • - 200 g. faina
  • - 3 linguri cacao
  • - 3 linguri lapte
  • - 1 lingurita plina praf de copt
  • Sirop:
  • -2 linguri zahar
  • -100 ml lapte
  • Crema de cocos:
  • - 300 ml. lapte
  • - 2 linguri de gris
  • - 100 g. unt
  • - 100 g. zahar
  • - 150 g. nuca de cocos
  • Glazura:
  • - 200 g. ciocolata de lapte
  • - 8 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Blat

Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Punem laptele si faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt. Se incorporeaza toate foarte bine in crema de unt. Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie (33x23) si o punem in cuptorul incins. Se coace cam 20 minute la 180 grade (pentru a verifica faceti testul scobitorii ).

Sirop

Caramelizam  zaharul, dar fara sa-l ardem si adaugam laptele. Lasam sa fiarba pana cand se topeste caramelul. Cu acest sirop vom insiropa blatul racit.

Crema

Laptele cu zaharul, grisul si untul  il punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, atentie sa nu faca gogoloase. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Amestecam energic si mai punem putin pe foc, cam 2 minute. Trebuie sa punem crema calda peste blatul insiropat si o intindem cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Dam prajitura la frigider pana se raceste crema

Glazura

Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu frisca, amestecam (eu adaug putina sare, aceasta intensifica aroma ciocolatei) Turnam peste blatul cu crema racit, si intindem .

Lasam la racit si cand glazura este rece se poate taia prajitura si servi (este mai buna rece )

TIPS-URI

1

eu am facut 2 portii si au iesit 52 bucati de 4 cm x 5 cm

2

deasupra am mai topit o ciocolata alba cu 2 linguri de frisca si am decorat-o putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ciocolata cu crema mascarpone