Prajitura bounty, este o prajitura delicioasa, care mie imi place foarte mult, are blat de cacao, crema de nuca de cocos si glazura de ciocolata alba ( varianta mea, in reteta originala este ciocolata cu lapte ).
Se face foarte repede si se papa si mai repede :D
Sursa http://www.laurasava.ro/2011/01/16/prajitura-bounty-bars/
pt blat:
pt crema de cocos:
pt sirop:
pt glazura:
Pragatim siropul: Se caramelizeaza cele 2 linguri de zahar, dupa care se stinge cu 100 ml lapte. Se lasa pana se topeste zaharul si se da la racit.
Pregatim blatul: Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se spumeaza. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga apoi laptele, faina, cacaoa, praful de copt si se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit cca 15- 20 min la 180 grade.
Pregatim crema: Se pune laptele impreuna cu untul pe foc. Cand untul s-a topit se adauga grisul, zaharul si nuca de cocos. Se mai lasa 2 minute la foc mic. Asa calda se toarna peste blatul insiropat si se niveleaza cu un cutit cu lama groasa.
Pregatim Glazura: Toate ingredientele se pun intr-un ibric si se pun pe foc pana cand ciocolata s-a topit. Atentie!!! Nu trebuie sa fiarba!!! Se ia de pe foc din cand in cand si se amesteca pana glazura devine uniforma. Se toarna peste crema si se niveleaza .
Se da la rece cel putin 1-2 ore, dupa care se propotioneaza dupa preferinte, cu un cutit, pe care il tinem in apa fierbinte.