Prajitura Amandina

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 8 Mar 2012 | 6495 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • Un praf de sare;
  • 14 linguri de zahar;
  • 6 linguri de apa;
  • 22 linguri de faina;
  • 3 linguri de cacao;
  • Esenta de Rom   
  • Crema:
  • 150 g margarina;
  • ½ l lapte;
  • 3 galbenusuri;
  • 3 linguri amidon alimentar;
  • 3 linguri faina;
  • 6 linguri zahar;
  • 4 linguri cacao;
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Blat:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul apoi apa. Se amesteca compozitia obtinuta cu faina, praful de copt si cacao (faina si praful de copt se amesteca inainte). Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

Crema:

Se amesteca zaharul cu faina, amidonul si cacao. Se adauga cele 3 galbenusuri si laptele si se amesteca pentru omogenizare. Compozitia obtinuta se pune pe foc mic si se amesteca continuu ca sa nu se prinda, pana cand se ingroasa. Se pune la racit. Margarina cu zaharul pudra se spumeaza. Se adauga din crema obtinuta anterior cate putin in margarina. Se procedeaza asa pana se incorporeaza toata crema

Asamblare

Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu apa, zahar si putina esenta de rom. Se pune crema intre foile de blat. Se lasa la frigider peste noapte (minim 8 ore)

Se pune glazura deasupra

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]