Prajitura alb/negru

de gaby_gabytza in Prajituri, 8 Apr 2013 | 5374 vizualizari

 

by Ionela2682

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 400 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 g unt
  • 1 esenta vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 20 ml lapte
  • decor
  • zahar pudra
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura alb/negru:

Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam untul topit cu laptele caldut si sarea. Ouale le batem cu zaharul pana se topeste zaharul si il rasturnam peste compozitia de faina. Mixam putin impreuna cat sa se incorporeze bine toate ingredientele. Impartim in doua compozitia iar in prima punem plicurile de zahar si esenta iar in a 2 a adaugam lingurile de cacao.

Pregatim o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si rasturnam compozitia de cacao iar peste rasturnam uniform compozitia de vanilie. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca.

Rasturnam prajitura racita pe o tava si o pudram cu zahar pudra. Incalzim putin ciocolata la cuptorul cu microunde cat sa o putem modela si facem modele din ea (eu am facut niste bilute)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura alb/negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec zebra cu cacao